Katkarapukeitto
600 g. katkarapuja
1-2 rkl. voita
1 pieni sipuli
pieni pala juuriselleriä
1 rkl. tomaattipyreetä
6 dl. vettä
1 kalaliemikuutio
2 rkl. vehnäjauhoja
4 dl. maitoa
ripaus mustapippuria ja suolaa
koristeluun: 2 rkl. hienonnettua tilliä
Sulata voi kattilassa.
Lisää hienonnettu sipuli ja selleri sekä tomaattipyree.
Sekoita ja lisää vesi sekä kalaliemikuutio.
Keitä noin 20 min. Siivilöi liemi.
Kaada liemeen maito, johon olet sekoittanut vehnäjauhot.
Anna keiton kiehua noin 5 min. Lisää katkaraput ja mausta.
Koristele hienonnetulla tillillä.
___________________________________________________________________________________
Kinkku-sinihomejuustokastike pastalle
1-2 sipulia
2 rkl. voita tai margariinia
150 g. palvikinkkua
2 prk. ranskankermaa
150 g. sinihomejuustoa
mustapippuria
persiljasilppua
Hienonna sipuli ja leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva ja hauduta sipulisilppu kuultavaksi.
Lisää kinkkukuutiot, ranskankerma ja hienonnettu sinihomejuusto.
Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on liennut. Älä keitä.
Mausta mustapippurilla ja viimeistele persiljasilpulla.
Tarjoile pastan ja salaatin kera.
___________________________________________________________________________________
Mansikkapiirakka
2 munaa
1,5 dl. sokeria
75 g. margariinia
2 tl. vaniljasokeria
1 tl. leivinjauhetta
2 dl. vehnäjauhoja
noin 2 dl. mansikanpaloja
Vatkaa munat ja sokeriin lisätty vaniljasokeri hyväksi vaahdoksi.
Lisää vähän jäähtynyt voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun tasapohjaiseen korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Ripottele mansikanpalat kakkutaikinalle.
Kypsennä piirakka 180 asteessa noin 40 min.
___________________________________________________________________________________
Kirsikkakakku
200 g. margariinia
2 dl. sokeria
2 rkl. vaniljasokeria
4 munaa
3,5 dl. vehnäjauhoja
1 tl. leivinjauhetta
1,5 dl. kuivattuja kirsikoita.
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään monitoimikoneessa.
Paista kakku 180 asteessa noin 1 tunti.
___________________________________________________________________________________
Ananas-sinihomejuustovoileivät
paahtoleipäviipaleita
sinappia
meetwursti/ kinkkumakkaraa
ananasmurskaa
sinihomejuustoa
edam-juustoa
Voitele paahtoleivät ohuesti sinapilla.
Laita leivälle esim. meetwursti tai kinkkusiivu ja sen päälle
ananasmurskaa oman maun mukaan 1-2 ruokalusikallista.
Laita ananasmurskan päälle sinihomejuustopaloja oman maun mukaan.
Päällystä leivät kahdella juustosiivulla.
Kuorruta leivät uunissa 175 asteessa noin 10 min.
___________________________________________________________________________________
Finnish recipes in english – This is Finland
___________________________________________________________________________________